Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de Ziua mondială a parlamentarismului

Acum 31 de ani a fost înființată Uniunea Interparlamentară – cea mai veche organizație internațională a Parlamentelor. De atunci, anual, pe 30 iunie este marcată  Ziua internațională a parlamentarismului. Felicit colegii deputați cu acest prilej care ne vizează direct, Legislativul Republicii Moldova fiind parte a acestei organizații mondiale onorabile.

Ziua parlamentarismului este o ocazie să evaluăm odată în plus acțiunile pe care le întreprindem în serviciul cetățenilor. Sunt nevoită să constat că eforturile de a iniția și adopta sute de legi și hotărâri importante pentru oameni, mai ales în această situație critică, sunt zădărnicite de traseismul politic al unor deputați care s-a manifestat în cel mai cinic mod inclusiv astăzi, de Ziua mondială a parlamentarismului. Sunt decizii rușinoase și degradante, care compromit imaginea instituției parlamentare în ochii cetățenilor țării și a comunității internaționale. Nu au nicio șansă de a-și recăpăta reputația acei deputați care se lansează în procese de corupere politică și, din păcate, rămân tot mai puține șanse pentru a restabili deplina încredere a oamenilor față de toată instituția parlamentară.

În situația creată, majoritatea parlamentară va căuta noi soluții pentru a evita discreditarea definitivă a funcției de deputat și, cel mai important, pentru a ajuta statul și cetățenii să evite catastrofele, să înfrunte pericolele și să mențină un regim de viață și activitate normal.

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More