Cele ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, marcate și în sudul țării

Chișinău, 2 decembrie 2020 – Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) din Comrat a organizat mai multe activități de sensibilizare a comunităților din sudul țării asupra violenței în familie.

Acțiunile se încadrează în Campania lansată de Parlament ”aLEGE o viață fără violență!”. O masă rotundă cu același generic a avut loc în orașul Comrat, cu participarea oficialilor din teritoriu și reprezentanților sectorului asociativ. La discuții au luat parte reprezentanți ai Asociației obștești regionale a mamelor cu mulți copii și a femeilor-întreprinzătoare din Găgăuzia ”Vesta”, Centrului regional de reabilitare a victimelor violentei din UTA Găgăuzia ș.a.

La încheierea mesei rotunde au fost formulate mai multe recomandări ce țin de competența atât a autorităților locale, cât și a celor centrale.

De asemenea, OTIP Comrat a efectuat un șir de vizite de informare la primării și biblioteci publice din regiune: din localitățile Svetlîi, Beșalma, Chirsovo, Cotovscoe, Chioselia Rusă, Carbalia din UTA Gagauz-Yeri, satele Frumușica, Borceag, Moscovei, Burlacu, Taraclia de Salcie din raionul Cahul, satele Musaitu și Budăi din raionul Taraclia.

Bibliotecarii s-au familiarizat cu scopurile campaniei naționale și globale ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, dar și cu activitatea Legislativului. Angajații OTIP Comrat au oferit în dar bibliotecilor materiale informative, printre care ”Constituția pe înțelesul copiilor” lansată în acest an de Parlament, în două limbi.

Legislativul s-a aliniat Campaniei Organizației Națiunilor Unite ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Aceasta a fost lansată pe 25 noiembrie, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și se încheie pe 10 decembrie, de Ziua internațională a drepturilor omului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More