Cadrul juridic între Republica Moldova și Malta în domeniul impozitării internaționale va fi consolidat

Chișinău, 28 octombrie 2020 – Va fi consolidat cadrul juridic între Republica Moldova și Republica Malta în domeniul impozitării internaționale. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de modificare a Convenției între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Malta pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Valletta, la 10 aprilie 2014.

Prevederile Protocolului au drept scop adoptarea principiilor internaționale de impozitare și realizarea mai eficientă a prevederilor Convenției. Modificările respective sunt necesare pentru coordonarea acțiunilor Republicii Moldova și a Republicii Malta în vederea evitării dublei impuneri, prevenirii evaziunii fiscale, distribuirii drepturilor impunerii fiscale între cele două state, precum și eliminării discriminării fiscale sub orice formă. Aceste prevederi urmează să asigure condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor economice.

În prezent, Republica Moldova aplică Convenții pentru evitarea dublei impuneri cu 50 de state partenere.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaționale, adoptarea deciziei cu privire la inițierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...