Asistență financiară nerambursabilă de la Federația Rusă pentru susținerea agricultorilor moldoveni

Chișinău, 28 octombrie 2020 – Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă de la Federația Rusă pentru susținerea agricultorilor. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Federației Ruse și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului Republicii Moldova.

Asistența financiară nerambursabilă de la Federația Rusă este în valoare de 275 de milioane de ruble rusești. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru susținerea producătorilor agricoli din Republica Moldova, care au avut de suferit din cauza secetei severe din anul curent, a pandemiei COVID-19 și a altor fenomene nefaste.

”Inițiativa de a încheia un asemenea Acord aparține ambelor părți implicate, ca urmare a consultărilor bilaterale și rezultat al disponibilității de a susține financiar agricultorii din Republica Moldova”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acordul urmează să intre în vigoare la data semnării acestuia.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More