Regim fără vize cu Brazilia pentru cetățenii moldoveni

Chișinău, 28 octombrie 2020 – Regimul de vize cu Brazilia urmează a fi abolit pentru cetățenii moldoveni. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, desfășurată on-line, avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului, încheiat prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Acordul va oferi posibilitatea cetățenilor din Republica Moldova și Brazilia, titulari de pașapoarte ordinare, de a călători reciproc fără vize în scopuri turistice, de tranzit sau de afaceri, pentru o perioadă ce nu depășește 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile.

Proiectul documentului reglementează condițiile de intrare, ședere și tranzitare a teritoriilor celor două țări de către cetățenii ambelor state.

”Actualitatea Acordului în cauză este determinată de interesul comun al Republicii Moldova și al Republicii federative Brazilia de a impulsiona, diversifica și dezvolta relațiile de prietenie și colaborare între țări, de a facilita interacțiunea dintre oamenii de afaceri și de a dezvolta turismul”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acordul urmează a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

În 2014, Parlamentul a ratificat un acord similar pentru abolirea regimului de vize cu Brazilia, care nu a intrat în vigoare din motivul neîndeplinirii procedurilor interne de către partea braziliană.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...