Aviz consultativ al Comisiei politică externă și integrare europeană, pentru asistență financiară germană

Chișinău, 15 iulie 2020 – Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv inițierea și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note,  dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germane privind cooperarea financiară pentru perioada 2019-2020.

Înțelegerea reprezintă un tratat bilateral moldo-german care va fi încheiat prin schimb de note dintre guverne, autoritatea împuternicită să-l implementeze fiind  Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucție).

Documentul are drept scop acordarea asistenței financiare adiționale nerambursabile, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea mai multor proiecte în derulare.

Este vorba despre „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă și cel de canalizare, Moldova Centru, faza 2” (8,5 mln de euro) și „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă și cel de canalizare, Moldova Centru, faza 2,  măsuri de însoțire” (1,5 mln de euro).

Prezenta înțelegere, prin schimb de note, se va aplica și în cazul în care, la o dată ulterioară, Guvernul Republicii Federale Germane va oferi guvernului moldovean posibilitatea de a primi de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucție) alte sume pentru finanțarea  pregătirii proiectelor lansate sau pentru alte măsuri de însoțire necesare.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentuui Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...