Asistență pentru dezvoltare: Statele Unite ale Americii vor acorda țării noastre un grant de 46,3 mln de dolari pentru creștere economică durabilă

Chișinău, 27 iulie 2022 – Republica Moldova va beneficia de o finanțare suplimentară de 46,3 mln de dolari din partea Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

Asistența financiară va fi acordată țării noastre sub formă de grant, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și are drept scop susținerea unei creșteri economice durabile a Republicii Moldova. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale angajate până în prezent în baza Acordului la circa 153,2 mln dolari SUA, asistență nerambursabilă.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...