Republica Moldova va beneficia de un grant de 16,7 mln dolari pentru consolidarea democrației participative

Chișinău, 27 iulie 2022 – Statele Unite ale Americii vor oferi Republicii Moldova o finanțare suplimentară de 16,7 mln de dolari pentru consolidarea democrației participative. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative.

Grantul va fi acordat țării noastre prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru consolidarea receptivității instituțiilor publice și reducerea vulnerabilităților instituțiilor și proceselor democratice. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale angajate până în prezent în baza Acordului la circa 113 mln dolari SUA, asistență nerambursabilă.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...