La Parlament s-au aprins luminile de sărbătoare

Chișinău, 14 decembrie 2020 – Parlamentul Republicii Moldova a dat start sezonului sărbătorilor de iarnă. Astfel, în această seară au fost aprinse sute de luminițe pe bradul instituției și în scuarul din fața clădirii.

”Fie ca magia sărbătorilor de iarnă să nu fie umbrită de criza pandemică, iar Noul An să Vă găsească sănătoși și cu gânduri bune! Vă urez pace, fericire, belșug și armonie, alături de cei dragi!”, se menționează în mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, adresat cu această ocazie.

Pandemia de COVID-19 a impus o nouă modalitate de organizare a evenimentelor publice și programul sărbătorilor de iarnă, în premieră, se va desfășura în regim online.   

Astfel, pentru a păstra tradiția din anii precedenți de primire a urătorilor, a fost lansat, pe rețelele de socializare ale Legislativului, un concurs online de urături și colinde. Totodată, copiii au fost îndemnați să trimită mesaje video cu colinde, urături și poezii care vor rula în ajunul Crăciunului și Anului Nou pe ecranele din holurile Parlamentului.

Președintele Parlamentului și liderii fracțiunilor, grupurilor și platformelor parlamentare vor adresa concetățenilor mesaje video de felicitare.

De asemenea, instituția va organiza o acțiune de caritate pentru cei 112 beneficiari ai Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilități din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, instituție patronată de Parlamentul Republicii Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More