Ziua drapelului Republicii Moldova, marcată în raioanele țării

Chișinău, 27 aprilie 2021 – Ziua drapelului național al Republicii Moldova a fost astăzi, marcată pe întreg teritoriul țării. Mai multe evenimente au fost organizate de reprezentanții raioanelor din competența Oficiilor  teritoriale de informare ale Parlamentului, precum OTIP Edineț și Orhei.

O expoziție inedită de desen în aer liber dedicată Zilei Drapelului de Stat a fost organizată de OTIP Edineț, în comun cu Muzeul Ținutului Edineț și primarul localității, Constantin Cojocaru.

La Orhei, a avut loc o sesiune de informare despre nuanțele Tricolorului, asemănarea și diferența Drapelului de Stat al Republicii Moldova de alte drapele. Organizatorii au discutat cu elevii din Liceul Teoretic „Alecu Russo” din Orhei. Totodată, aceștia au prezentat expoziția de desene consacrată Zilei Drapelului de Stat, au recitat poezii și au adus în dar OTIP Orhei, lucrări de autor confecționate cu această ocazie. Sesiunea de informare dedicată Zilei Drapelului de Stat a fost marcată și cu un flashmob.

Printr-o expoziție de desene, a fost marcată această zi și de elevii clasei a IV-a a gimnaziului „Grigore Vieru” din municipiul Orhei. Iar simbolul tricolorului a fost împărțit tuturor copiilor și profesorilor.

Tot astăzi, un omagiu tricolorului a fost adus de către elevii clasei a IV-a din Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, orașul Orhei. Au fost recitate poezii, alții au intonat cântece cu această ocazie.   

27.04.2021 31 de ani ai Drapelului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More