Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină

Chișinău, 01 octombrie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj de felicitare Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, LI Zhanshu.

Mesajul este prilejuit de Ziua proclamării Republicii Populare Chineze și are următorul conținut:

”Excelentă,

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez Dumneavoastră și întregului popor chinez cordiale felicitări, urări de pace și prosperitate cu ocazia sărbătorii naționale – Ziua proclamării Republicii Populare Chineze. 

Folosesc acest frumos prilej pentru a-mi exprima convingerea că parteneriatul moldo-chinez, care s-a dezvoltat în baza respectului reciproc și a intereselor comune, va fi și în viitor fortificat prin proiecte și acțiuni concrete.

Sper cu tărie că, prin cooperarea Legislativelor noastre, vom contribui semnificativ  la dezvoltarea continuă a relațiilor bilaterale în diverse domenii, în beneficiul cetățenilor noștri.

Dorindu-Vă multă sănătate Dumneavoastră și întregului popor chinez, rog să  acceptați, Excelență, asigurarea înaltei mele considerații”.

De notat că relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză au fost stabilite la 30 ianuarie 1992.

În calitate de Președinte al Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi a efectuat, în septembrie 2019, o vizită în China, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi, inclusiv cu omologul său, Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, LI Zhanshu.

Direcția generală comunicare și relații public a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...