Votat în prima lectură: Republica Moldova va beneficia de asistență financiară oferită de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Chișinău, 22 iunie 2023 – Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova asistență financiară bugetară. Deputații au votat în prima lectură pentru ratificarea unui ACORD care prevede acest lucru.

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 25 de milioane de dolari și de un împrumut de 92,1 milioane de euro. Asistența financiară este destinată pentru stabilizarea și creșterea economiei Republicii Moldova, precum și implementarea unor programe sociale și economice care se regăsesc în agenda de reforme a Guvernului.

Ratificarea acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2” a fost votată în prima lectură de 57 de deputați.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...