Fracțiunea Partidului Politic „Șor” a încetat de drept, iar reprezentanții formațiunii au fost excluși din componența Biroului permanent al Parlamentului și din delegațiile parlamentare în organizațiile internaționale

Chișinău, 22 iunie 2023 – Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței de plenare de astăzi, un pachet de hotărâri în vederea executării Hotărârii Curții Constituționale prin care Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional.

Astfel, Fracțiunea Partidului Politic „Șor” a încetat de drept, iar reprezentanții formațiunii au fost excluși din componența Biroului permanent al Parlamentului și din delegațiile Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale. De asemenea, deputații au aprobat modificări în componența nominală a comisiilor permanente și a grupurilor parlamentare de prietenie.

Conform Hotărârii Curții Constituționale, reprezentanții și membrii Partidului Politic „Șor”, care la data pronunțării hotărârii respective exercită mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiunii parlamentare. Prin aceeași decizie a Curții Constituționale, listele candidaților supleanți din partea Partidul Politic „Șor” în Parlament au fost declarate nule.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...