Votat în lectura a doua: înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va fi făcută cu utilizarea live-scanerelor

Chișinău, 15 iulie 2022 – Înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va fi efectuată doar cu ajutorul unor dispozitive, numite ”live-scanere”. Astăzi, în cadrul ședinței plenare, deputații au adoptat un PROIECT de lege, care prevede simplificarea procedurii de înregistrare dactiloscopică a șoferilor.  

Astfel, impresiunile digitale și palmare vor fi preluate cu ajutorul unui dispozitiv, fiind eliminată procedura de utilizare a tușului dactiloscopic. Datele vor fi înregistrate în Sistemul informațional automatizat ”Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Menționăm că, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniuni Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atât a amprentelor papilare, cât și a celor palmare.

Modificările legislative au fost susținute, în lectura a doua, cu votul a 70 de deputați.  

15.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...