Vladimir Bolea a reprezentat Parlamentul Republicii Moldova la ședința Comitetului permanent al AP OSCE

Chișinău, 03 noiembrie 2021 – Deputatul Vladimir Bolea, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), a reprezentat Legislativul țării noastre la ședința Comitetului permanent al AP OSCE.

Ședința comitetului a avut loc în contextul Celei de-a 19-a reuniuni de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfășoară pe 3 și 4 noiembrie, și a întrunit, în regim de videoconferință, șefii delegațiilor naționale și membrii Biroului Adunării Parlamentare.

Președintele AP OSCE, Margareta Cederfelt, a prezentat raportul activității pe parcursul sesiunii curente, începând cu luna iulie 2021. În raport este evidențiată valoarea angajamentului Parlamentelor statelor membre de completare a eforturilor organizației în medierea conflictelor în zona OSCE, de apărare a principiilor democrației și drepturilor omului.

Secretarul General al AP OSCE, Roberto Montella, de asemenea, a trecut în revistă activitățile din perioada iulie-octombrie 2021.

Pe agenda ședinței au figurat chestiuni politice internaționale actuale și informația privind evenimentele planificate pentru anul 2022.

Pe parcursul zilei de joi, 4 noiembrie, vor avea  loc alte două evenimente preconizate în cadrul reuniunii de toamnă a AP OSCE, la care este planificată participarea membrilor Delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE. Evenimentele, de asemenea, se vor desfășura în format online.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More