Vlad Batrîncea, la întrevederea cu ambasadoarea Austriei: în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice Moldova și Austria au edificat relații interparlamentare foarte bune

Chișinău, 13 aprilie 2022 – Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone.  Discuțiile au vizat evoluțiile relațiilor moldo-austriece pe diferite dimensiuni, în special, cea parlamentară.

Potrivit Vicepreședintelui Parlamentului, în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice Republica Moldova și Republica Austria au reușit să edifice relații foarte bune de cooperare interparlamentară, iar în continuare este nevoie de consolidarea comunicării, inclusiv între grupuri de prietenie și comisii de profil.   

”Avem un respect deosebit față de colegii noștri din Consiliul Național al Austriei și le mulțumim pentru susținerea acordată în activitatea noastră legislativă”, a declarat Vlad Batrîncea.   

Vicespeakerul a subliniat importanța expertizei austriece în realizarea diferitelor programe, dar mai ales a celor de consolidare a statutului de neutralitate, Austria fiind o țară cu tradiții bine-înrădăcinate ale neutralității.

”Avem nevoie de susținere în elaborarea mecanismelor de consolidare a statutului de neutralitate permanentă și de respectare a acestui statut. Într-un context regional tensionat, această asistență este foarte binevenită pentru Republica Moldova”, a remarcat Vlad Batrîncea.

Interlocutorii s-au pronunțat pentru menținerea dialogului care să contribuie la consolidarea raporturilor de colaborare între cele două țări.

13.04.2022 Întrevederea vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, cu Ambasadorul Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...