Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu ambasadorul chinez

Chișinău, 14 mai 2024 – Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, președintele Fracțiunii „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor”, a avut o întrevedere cu Yan Wenbin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Oficialii au discutat o gamă largă de subiecte de actualitate. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a subliniat că pe durata celor 32 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, cooperarea strategică cuprinzătoare între țările noastre se dezvoltă pe baza respectului reciproc și a principiilor dreptului internațional.

Vlad Batrîncea a mulțumit ambasadorului pentru sprijinul constant și consecvent al Chinei pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova. „Republica Moldova pledează pentru menținerea stabilității și dezvoltarea parteneriatului în lume, iar orice provocări și încercări de imixtiune în treburile interne ale statelor suverane sunt inacceptabile”, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

Vlad Batrîncea a subliniat că Guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei, în același timp Taiwanul este o parte indispensabilă a teritoriului Chinei. „Aceasta este baza atât pentru relațiile politice, cât și pentru aprofundarea cooperării dintre Republica Moldova și China. În calitate de partener al Chinei, Moldova susține suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, precum și importanța respectării principiului «o singură China»”, a adăugat Vlad Batrîncea.

Oficialii au reiterat existența unui potențial înalt pentru dezvoltarea cooperării, convenind să continue dialogul în diverse formate.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...