Violeta Ivanov a chemat deputații la unitate: să lăsăm războiul politic la o parte

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” a avut astăzi, în contextul primei ședințe a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă, un mesaj de unitate către toți deputații în care i-a îndemnat să-și unească eforturile și să muncească pentru binele cetățenilor și pentru dezvoltarea țării. Ea a amintit că fracțiunea Partidului „ȘOR” a elaborat mai multe inițiative legislative benefice pentru cetățeni și a îndemnat deputații să susțină adoptarea lor.

În cadrul unui briefing al deputaților fracțiunii, Violeta Ivanov a făcut referire la situația extrem de complicată prin care trece Moldova, menționând că întreaga societate ar trebui să contribuie la depășirea acesteia.

„Parlamentul țării începe o nouă sesiune legislativă într-o perioadă extrem de dificilă economic, social și politic. O situație pe care o vom putea depăși  doar cu eforturi conjugate ale întregii societăți și clase politice. Eforturi pe care, cu părere de rău, nu le vedem. Mai ales din partea guvernării”, a declarat Violeta Ivanov, amintind că Parlamentul a ieșit în vacanță cu aproape două săptămâni mai devreme.

Din partea fracțiunii Partidului „ȘOR” Violeta Ivanov a îndemnat deputații să înceteze confruntările, deoarece acestea sunt în detrimentul țării și al cetățenilor.

„Noi am fost trimiși de alegători nu ca să ardem podurile. Dar ca să construim, să creăm, să adoptăm legi, inițiative pentru ei, pentru viitorul lor și al copiilor cetățenilor”, a spus Violeta Ivanov.

În cadrul briefingului Violeta Ivanov a amintit că în perioada în care Parlamentul s-a aflat în vacanță, deputații Partidului „ȘOR” au fost printre oameni și au discutat cu cetățenii.

Violeta Ivanov a anunțat că fracțiunea Partidului „ȘOR” va veni și în această sesiune cu un pachet de inițiative legislative, o bună parte dintre care țin de domeniul agricol, având în vedere situația complicată în care s-a pomenit acest domeniu.

„Am mai propus ca guvernul să se oblige să cumpere de la fermieri recolta anului viitor la prețuri medii de piață. De asemenea, programul nostru prevede un plan concret de modernizare a agriculturii care constă în crearea gospodăriilor colective moderne, irigare modernă și multe altele”, a declarat Violeta Ivanov.

La finalul briefingului, Violeta Ivanov a reiterat apelul fracțiunii Partidului „ȘOR către deputați să înceteze luptele politice și să lucreze pentru oameni.

„Cetățenii așteaptă de la noi anume astfel de discuții și dezbateri. De aceea, îndemn deputații să lase războiul politic la o parte, să uite de concurența geopolitică, deoarece noi suntem aleșii poporului. Cetățenii au decis pe cine să trimită în Parlament, iar noi nu avem dreptul să le contestăm alegerea”, a concluzionat Violeta Ivanov.

Amintim că la 10 septembrie, Parlamentul de la Chișinău s-a reunit în prima sa ședință din sesiunea toamnă-iarnă.

Fracțiunea parlamentară a Partidului ȘOR

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...