Sergiu Litvinenco prezintă probe prin care demonstrează că socialiștii lui Dodon pregătesc fraudarea alegerilor: „Voi depune o plângere la Procuratură”

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco prezintă probe prin care socialiștii lui Igor Dodon se pregătesc să fraudeze alegerile prezidențiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă. În context, vicepreședintele PAS anunță că va depune astăzi, 10 septembrie, o plângere penală către procuratură prin care va cere să se verifice legalitatea acestor acțiuni.

„Astfel, la data de 07.08.2020, în adresa Comisiei Electorale Centrale au parvenit 8 cereri semnate de către cetățeanul Sitorian Daria, prin care aceasta solicită înregistrarea prealabilă a 300 de cetățeni ai Republicii Moldova, care în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie a.c.,chipurile, se vor afla în Federația Rusă și anume în orașele Moscova și Sankt-Petersburg. Am aici documentul pe care il gasim pe site-ul CEC.

Atât cererile date, cât și semnăturile din acestea provoacă mari semne de întrebare și suspiciuni de falsificare. Conform informațiilor obținute de la oamenii din Ocnița, Sitorian Daria nu a ieșit în 2020 din Republica Moldova. Adică este și a fost în Republica Moldova. Pe de altă parte, cei care au semnat cererile – cel puțin câteva persoane din Ocnița luate aleatoriu și despre care ne-au relatat tot persoane care domiciliază în Ocnița – sunt în afara Republicii Moldova, ele în 2020 nu au intrat în Republica Moldova”, a precizat deputatul.

Mai mult, Sergiu Litvinenco spune că va depune azi o sesizare penală către procuratură prin care va cere sa se verifice legalitatea acestor acțiuni. ”Noi banuim că toate sau o parte din semnături au fost falsificate ori au fost colectate de la persoane care nu au intenția de a vota peste hotarele Republicii Moldova (adică nu sunt angajați sau studenți în Federația Rusă), ceea ce denotă în acțiunile lor componenta de infracțiune prevăzută de art. 352/1 Cod penal – Falsul în declarații”, a punctat Litvinenco.

De asemenea, Litvinenco afirmă că se va adresa și Comisiei Electorale Centrale pentru a se verifica sub toate aspectele cererile de înregistrare prealabilă care vin la CEC. Adică să se verifice nu doar formal, dar să verifice dacă persoanele care se adresează la CEC și-au exprimat într-adevar intenția de a vota peste hotare și nu este vorba de o falsificare penală a semnăturii.

Fracțiunea parlamentară PAS, Blocul ACUM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...