Victor Bologan a fost ales membru al Grupului pentru știință și tehnologie al Uniunii Interparlamentare

Chișinău, 24 mai 2021 – Timp de două zile, pe 24-25 mai curent, deputați de legislatura a X-a Victor Bologan, Preşedintele Grupului naţional la Uniunea Interparlamentară (UIP), Nicolae Ciubuc, membru al delegației Moldovei la UIP, și Alla Pilipețcaia participă la Reuniunea Consiliului Director al UIP.

Astăzi, în prima zi a Reuniunii, șeful delegației din partea Republicii Moldova Victor Bologan a fost ales membru al Grupului de lucru pentru știință și tehnologie al UIP.

Grupul de lucru pentru știință și tehnologie este organ parlamentar global pentru probleme legate de știință și tehnologie, concentrându-se pe etică și pe combaterea inegalităților și discriminării care împiedică accesul universal la știință și tehnologie. Grupul este compus din 21 de membri din parlamentele naționale, dintre care doi sunt exponenții Grupului Eurasiatic din care face parte Moldova.

Consiliul Director este organul administrativ și de elaborare a politicilor al Uniunii Interparlamentare. Acesta supraveghează bugetul și programul de activitate, de asemenea, stabilește ratele de contribuție. Reuniunea Consiliului Director al Uniunii Interparlamentare are loc în marja celei de-a 142-a Adunări a UIP care se desfășoară în perioada 24-27 mai, în regim virtual.

Uniunea Interparlamentară a fost instituită în 1889 și actualmente este constituită din 179 de state cu statut de membru, precum și 13 membri cu statut de asociat. Republica Moldova a devenit membru UIP în 1992.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More