Deputata Monica Babuc a participat la o nouă ediție a podcastului “Generația Z întreabă”

Chișinău, 24 mai 2021 – Deputata Monica Babuc a participat la o nouă ediție a podcastului “Generația Z întreabă”– o inițiativă unde tinerii discută cu deputații din Parlamentul Republicii Moldova despre subiectele care îi interesează.

În cadrul discuțiilor, Monica Babuc a dialogat cu Olga Topalov, elevă în anul doi la Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, specialitatea jurisprudență (grefieri). La fel, Olga este membră a Euroclubului şi secretara Consiliului Local de Tineri din localitatea sa de baștină – comuna Gangura, raionul Ialoveni.

A fost abordat subiectul privind: ,,Participarea  tinerilor în viața social-politică”. “Tinerii sunt viitorul nostru iar o societate se dezvoltă frumos atunci când tinerii săi se implică plenar în viața socială  a țării. Evident pentru ca acest lucru să se întâmple, ei au nevoie de suport și de programe dedicate lor. Astfel, susținerea și dezvoltarea sectorului de tineret din Republica Moldova trebuie să devină o prioritate”, a menționat Monica Babuc.

Podcastul ”Generația Z întreabă” este realizat de tineri, născuți în perioada anilor 2000, care abordează diverse teme, inclusiv economice, ecologice, sociale și politice,  pe care le analizează și discută cu deputații. Scopul emisiunii audio este de a încuraja tinerii să abordeze problemele de actualitate, precum și să le reflecte în limbaj simplu și accesibil pentru tânăra generație.

Podcastul a fost lansat de Legislativ, pe 29 iunie 2020. Prima discuție a fost realizată cu participarea deputatului Dumitru Alaiba și s-a referit la interzicerea utilizării și comercializării pungilor de plastic și a veselei de plastic de unică folosință. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More