Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a participat la Reuniunea Biroului APCE

Chișinău, 26 aprilie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vicepreședintele APCE Vlad Batrîncea a participat, astăzi, la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), convocată în regim de videoconferință de Președintele APCE, Hendrik Daems.

În debut, cu un cuvânt de salut a venit Președintele APCE, Hendrik Daems.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit mai multe subiecte privind aranjamentele în contextul organizării sesiunilor ulterioare ale Adunării Parlamentare. La fel, a fost pus în discuții procesul electoral cu privire la alegerile parlamentare din Armenia în luna iunie curent, precum și adoptarea componenței unui comitet ad-hoc, membrii căruia vor participa la scrutin in calitate de observatori

Membrii Biroului au dezbătut și eventuala participare a observatorilor în alegerile prezidențiale din Palestina, în iulie 2021, primele alegeri din ultimii 15 ani.

Au urmat discuții pe marginea Conferinței europene a Președinților de Parlamente 2021, dar și privind Raportul de activitate al Biroului Adunării și al Comitetului permanent. 

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales în calitate de Vicepreședinte al APCE, pentru perioada anului 2021, în cadrul sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare din 19-22 aprilie, la Strasbourg. 

Vlad Batrîncea este Președintele delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE.

Republica Moldova este reprezentată în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de o delegație din 10 deputați, 5 membri permanenți și 5 membri supleanți.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More