Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a participat la un forum internațional cu genericul ”Economia pentru oameni”

Chișinău, 23 octombrie 2020 – Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a participat, în perioada 22-23 octombrie, la lucrările Forumului internațional al Organizației de Cooperare de la Shanghai (Shanghai Cooperation Organization – SCO). Forumul cu genericul ”Economia pentru oameni” s-a desfășurat online, în zilele de 22 și 23 octombrie.

Agenda celor două zile ale forumului a inclus mai multe aspecte ce țin de actualitatea economică din lume și consecințele pandemiei COVID-19 asupra economiilor naționale, inclusiv cooperarea socio-economică interregională, transformarea economică prin digitalizare în beneficiul oamenilor, motoarele de creștere în arealul SCO, economia verde, combaterea consecințelor socio-economice ale pandemiei COVID-19, parteneriat pentru stabilitate globală și securitate comună etc.

Evenimentul s-a încheiat prin adoptarea Documentului final de către reprezentanții statelor membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Forumul Organizației de Cooperare din Shanghai este organizat anual, fiind un  mecanism multilateral de consultare publică și la nivel de experți pentru promovarea și sprijinul reciproc în domeniul științei și cercetării, în probleme de actualitate. 

În componența Organizației de Cooperare din Shanghai intră 8 state cu statut de membru, 4 – cu statut de observator, alte 6 țări sunt parteneri de dialog. Principalele obiective ale SCO sunt consolidarea încrederii reciproce și a bunei vecinătăți, precum și promovarea cooperării eficiente în diferite domenii.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More