Un proiect menit să asigure vaccinarea gratuită a populației a fost avizat pozitiv de Comisia juridică, numiri și imunități

Chișinău, 30 martie 2021 –  Cu votul majorității membrilor, Comisia juridică, numiri și imunități a dat aviz pozitiv Proiectului de lege privind instituirea unor măsuri de asigurare a procesului de imunizare a populației.

Obiectivul de bază al PROIECTULUI reprezintă asigurarea gratuită cu vaccin anti-COVID-19 a cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, documentul atribuie Guvernului dreptul la preemțiune asupra tuturor vaccinurilor anti-COVID-19 care sunt introduse pe teritoriul Republicii Moldova de către agenți economici.

Proiectul de lege reglementează serviciile de vaccinare anti-COVID-19 de către prestatorii privați de servicii medicale, precum și oferirea de facilități fiscale pentru angajatorii care procură vaccinul și serviciul de imunizare anti-COVID-19 pentru salariații săi.  

La fel, pentru întreaga perioadă a stării de urgență în sănătate publică, plățile făcute de către angajator pentru procurarea vaccinului și serviciul de vaccinare a salariaților anti-COVID-19 ar urma să fie considerate facilități neimpozabile, acordate de angajator.

Proiectul a fost elaborat și înaintat de deputații Serghei Sîrbu și Ruxanda Glavan. Acesta urmează a fi examinat de celelalte comisii parlamentare permanente și transmis spre dezbatere în plenul Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...