Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat coraportul la proiectul de modificare a Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și Codului contravențional

Chișinău, 30 martie 2021 – În Republica Moldova ar putea fi introdusă cota de 4% din numărul total al locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Astăzi, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat coraportul la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și Codului contravențional.

Conform PROIECTULUI, urmează introducerea cotei de 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru parcarea gratuită a  mijloacelor de transport pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, se propune includerea sancțiunilor contravenționale pentru nerespectarea de către conducătorii de vehicule a semnului internațional pentru persoane cu dizabilități pe locurile de parcare.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea parlamentară PSRM și urmează a fi examinată în plenul Parlamentului. 

Proiectul de Lege are drept finalitate sporirea efectivă a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, menționează autorii documentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...