Tinerii din Orhei, împotriva violenței

Chișinău, 3 decembrie 2020 – În cadrul Campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, Parlamentul organizează activități de informare în raioanele țării.

Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) din municipiul Orhei a organizat pentru elevii Colegiului de Medicină din localitate  masa rotundă cu tema ”Tinerii – împotriva violenței”.

La eveniment au participat funcționari din cadrul Direcţiei generale asistenţă socială și protecţie a familiei, Inspectoratului de Poliție Orhei, secretari ai Consiliilor locale, reprezentanți ai Organizației Neguvernamentale ”HelpAge Internațional Moldova”, activiști civici din raion.

Angajații OTIP Orhei au explicat tinerilor noțiunea de violență și formele de manifestare a acesteia, diferența dintre conflict și violență, cine sunt subiecții violenței, care sunt măsurile de protecție a victimelor și unde se pot adresa acestea.

Toate cele patru OTIP-uri (Orhei, Leova, Comrat, Edineț,) sunt antrenate în activități de sensibilizare asupra fenomenului violenței în familie și necesității conjugării eforturilor autorităților publice și societății civile la nivel național și local, pentru a combate violența.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...