Deputatul Alexandru Jizdan participă la Reuniunea Comitetelor Adunării Parlamentare a GUAM

Chișinău, 2 decembrie 2020 Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan participă, astăzi, la Reuniunea Comitetelor Adunării Parlamentare a GUAM. Evenimentul are loc în format on-line.

Deputatul Alexandru Jizdan este șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP GUAM.

În cadrul reuniunii vor fi discutate aspecte legate de conflictele teritoriale în statele-membre GUAM și consecințele politice, perspectivele de dezvoltare a relațiilor comerciale și a colaborării în domeniul culturii.

Deputatul Alexandru Jizdan va susține un discurs în cadrul panelului de discuții referitor la perspectivele cooperării între statele-membre GUAM în domeniile științei, culturii și educației, în contextul măsurilor de sănătate de prevenire și control a pandemiei COVID-19. În anul curent, Republica Moldova a prezidat Comitetul pentru știință, cultură, educație și sport al AP GUAM.

GUAM este o inițiativă regională, formată din patru state, denumirea ei provine de la inițialele statelor fondatoare: Georgia, Ucraina, Republica Azerbaidjan și Republica Moldova. GUAM are drept scop dezvoltarea cooperării între state prin consolidarea stabilității și securității comune în spațiul european. 

02.12.2020 Participarea deputatului Alexandru Jizdan la  Reuniunea Comitetelor AP GUAM

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...