Tinerii absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din Moldova pot aplica la Programul Bursei Parlamentare a Germaniei

Chișinău, 13 iunie 2022 – Tinerii absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova pot aplica pentru o nouă ediție a Programului ”Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului Germaniei”.

Beneficiarii de bursă vor activa în cadrul biroului unui deputat german și, astfel, vor urmări din prima sursă sistemul parlamentar, procesele decizionale în politică, vor acumula experienţă practică în activitatea parlamentară. Totodată, bursierii vor putea frecventa în mod gratuit prelegeri la universităţile din Berlin.

Potrivit condițiilor de aplicare la programul ”Bursa Parlamentară Internațională 2023 a Bundestagului German”, candidații trebuie să fie născuți după 1 martie 1993 și să aibă cunoștințe foarte bune de limbă germană. Programul va dura de la 1 martie până la 31 iulie 2023. Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro. Suplimentar vor fi preluate şi costurile de asigurare în caz de boală, accidente şi de răspundere civilă, precum şi taxele administrative şi contribuţiile de asigurări sociale. În afară de aceasta, se acordă cazare gratuită sau o contribuţie lunară pentru aceste cheltuieli. De asemenea, cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi restituite.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selectare sunt disponibile pe pagina Bundestagului Republicii Federale Germania.

Direcţia comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...