Termenul de implementare a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție ar urma să fie extins până în 2023

Chișinău, 22 decembrie 2021 – Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat raportul la proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului pentru aprobarea Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017–2020.

Documentul prevede extinderea termenului de implementare a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție până în 2023.

Potrivit autorului proiectului, necesitatea extinderii termenului de realizare a strategiei este motivată de o serie de factori care au perturbat buna desfășurare a procesului de implementare. Printre aceștia sunt intrarea în vigoare a strategiei mai târziu decât termenul stabilit, desfășurarea scrutinelor electorale care au tergiversat crearea organelor de lucru ale Parlamentului de legislatura precedentă. De asemenea, situația epidemiologică din țară a compromis realizarea pe parcursul anilor 2020–2021 mai multor acțiuni strategice planificate.

Totodată, proiectul propune introducerea unor acțiuni noi, care completează planul de acțiuni existent, menite să asigure o realizare eficientă a  scopurilor propuse în acest document strategic.

Proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului pentru aprobarea Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017–2020 urmează a fi transmis spre examinare și aprobare plenului Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...