Reprezentanța Grupului AFD în Moldova urmează a fi instituită în 2022

Chișinău, 22 decembrie 2021 – Republica Moldova ar urma să inițieze negocieri cu Republica Franceză asupra Acordului privind instituirea și activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) în țara noastră. Reprezentanța Grupului AFD în Republica Moldova ar putea fi instituită în martie 2022. 

Comisia politică externă și integrare europeană a încuviințat inițierea negocierilor asupra proiectului acordului în cauză.

Scopul acestuia este identificarea și accesarea surselor de finanțare oferite de către grupul AFD în vederea finanțării necesităților de dezvoltare națională. 

AFD este o organizație a Guvernului Republicii Franceze care finanțează proiecte de dezvoltare durabilă în țările în curs de dezvoltare. Aceasta oferă împrumuturi externe atât pentru finanțarea proiectelor investiționale, cât și pentru susținerea bugetului de stat.

În vara anului 2021, Agenția Franceză de Dezvoltare a primit mandat de intervenție pentru a acorda asistență Republicii Moldova în domeniul mediului, energetic și în asigurarea cu apă potabilă de calitate.

În context, AFD urmează să sprijine proiecte de dezvoltare în Moldova în conformitate cu strategia sa regională în trei domenii: reîmpădurirea și irigarea; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare; interconexiunile electrice și eficiența energetică în clădiri.   

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...