„Sunt posibile alegerile pe Internet? Cum le-ai organiza?” – este genericul unui concurs pentru tineri din Găgăuzia, desfășurat de AIP CSI

Chișinău, 24 februarie 2021 – Filiala Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor Adunării Interparlamentare a CSI, în colaborare cu Comitetul Executiv al Unității Teritoriale Autonome (UAT) Gagauz Yeri a organizat un concurs de eseuri pentru elevii școlilor profesionale din Găgăuzia, cu genericul „Sunt posibile alegerile pe Internet? Cum le-ai organiza?”.

Ceremonia festivă de premiere a învingătorilor concursului a avut loc la Comitetul Executiv al Găgăuziei. La eveniment au participat deputatul Fiodor Gagauz, directorul filialei Chișinău a IIMD AIP CSI Eugen Știrbu și vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei Olesea Tanasoglo.

Locul I în concurs i-a revenit elevului Școlii Profesionale Comrat Vladimir Milev, locurile II și III – elevilor Școlii Profesionale din orașul Vulcănești Semion Raducan și Ecaterina Cambur. Tinerii au beneficiat de diplome și premii.  

Concursul de eseuri „Sunt posibile alegerile pe Internet? Cum le-ai organiza?” a avut drept scop formarea unei poziții civice active în rândul tinerilor, precum și creșterea culturii juridice și a activismului viitorilor alegători.

De asemenea, în incinta Comitetului Executiv, la Comrat, au fost premiați studenții Universității de Stat din Comrat Victor Zlatovcen și Dmitri Kiosia pentru participare la olimpiada internațională online ”Sistemele electorale ale lumii”, care a fost organizată în rândul studenților din instituțiile de învățământ superior din statele membre ale AIP CSI.

Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente este constituită din Parlamentele a 10 țări membre ale CSI, printre care Legislativul Republicii Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republici Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...