Speakerul Zinaida Greceanîi a mulțumit autorităților chineze pentru reacția promptă la demersul său privind acordarea vaccinurilor

Chișinău, 29 martie 2021 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a transmis mulțumiri autorităților Chinei pentru decizia de a ajuta țara noastră cu o donație de vaccinuri anticoronavirus, precum și pentru acțiunile prompte întreprinse în vederea realizării acestui demers.  

Decizia respectivă vine ca răspuns la solicitarea oficială adresată de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu.

În cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Chinei în Moldova,  Zhang Yinghong, la care a participat Vicepreședintele Parlamentului și președintele Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză Vlad Batrîncea, consilierul Speakerului Viorica Dumbrăveanu, Speakerul Zinaida Greceanîi a subliniat că în situația pandemică extrem de complicată un lot de vaccinuri sigure și eficiente va constitui un sprijin foarte important pentru țara noastră.  

”Vă mulțumesc pentru munca depusă și pentru aportul Dumneavoastră personal la realizarea demersului nostru”, a accentuat Președintele Parlamentului.

Ambasadorul Zhang Yinghong a menționat că demersul venit din partea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a fost examinat cu mare atenție în China, iar decizia de a oferi un lot de vaccin denotă existența unor relații foarte strânse între popoarele noastre și între organele legislative ale celor două state.

Diplomatul a subliniat că lupta cu pandemia este o sarcină comună și că partea chineză va depune toate eforturile pentru a livra vaccinul în Moldova cât mai curând.  

Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a reiterat gratitudinea față de poporul chinez  pentru faptul că mereu este aproape de Republica Moldova, inclusiv în asemenea situații dificile.

Totodată, Vicespeakerul a subliniat că este importantă continuarea colaborării în alte domenii, inclusiv în cel al tehnologiilor informaționale, infrastructurii,  administrării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...