Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întâlnire cu Masanobu Yoshii, Ambasador al Japoniei în Moldova

Chișinău, 23 ianuarie 2020 – Speakerul Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei Masanobu Yoshii care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

Zinaida Greceanîi a adresat diplomatului și țării sale recunoștință pentru tot sprijinul pe care partenerii niponi acordă constant Republicii Moldova și care contribuie la dezvoltarea social-economică a țării.

De asemenea, Președintele Parlamentului a relevat despre colaborarea excelentă în domeniile culturii, științei și educației, exprimând recunoștință pentru numeroasele proiecte de modernizare a grădinițelor, școlilor și spitalelor.

Zinaida Greceanîi a subliniat rolul important al lui Masanobu Yoshii în dezvoltarea bunelor relații dintre Japonia și Moldova, exprimându-și încrederea în extinderea continuă a parteneriatului multilateral dintre țările noastre.

La rândul său, Masanobu Yoshii a menționat că Japonia mereu este în căutarea de noi oportunități pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie cu Moldova. Astfel, sunt examinate posibilitățile de aplicare a unui nou program de susținere a agricultorilor – ”Post-2KR”, de extindere continuă a investițiilor companiilor nipone în Moldova, de realizare a noi proiecte în sfera socială.

Ambasadorul a fost asigurat că autoritățile țării noastre vor depune eforturile necesare pentru menținerea stabilității politice și economice durabile, oferind un cadru favorabil pentru cooperarea moldo-japoneză.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...