Speakerul Igor Grosu și deputatul Adrian Belîi, medic anesteziolog reanimatolog, au discutat cu angajații Secretariatului Parlamentului despre necesitatea vaccinării

Chișinău, 03 noiembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu deputatul Adrian Belîi, medic anesteziolog reanimatolog, au invitat angajații nevaccinați din cadrul Secretariatului Parlamentului la o discuție privind necesitatea vaccinării împotriva COVID-19.

Fost șef al Departamentului de anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Dr. Adrian Belîi a răspuns la întrebările despre beneficiile vaccinării și riscurile pentru cei care nu se vor imuniza. Adrian Belîi și-a arătat deplina disponibilitate de a oferi persoanelor angajate în Secretariatul Legislativului recomandări legate de administrarea vaccinurilor.   

Igor Grosu a atras atenția asupra situației foarte complicate create în Republica Moldova în legătură cu pandemia coronavirusului, zilnic fiind înregistrate decese, iar sistemul medical fiind la limită.

Președintele Parlamentului și-a reiterat îndemnul pentru vaccinare. ”Noi vă mulțumim pentru munca zilnică și dorim să avem grijă de sănătatea Dumneavoastră. Vaccinați-vă! Așa veți salva viața voastră și a celor pe care îi iubiți”, a subliniat Igor Grosu.

La data de 2 noiembrie 2021, din numărul total de 358 de angajați ai Secretariatului Parlamentului, 75 nu au fost vaccinați împotriva coronavirsului. Unul din motivele invocate este programul de activitate încărcat. Astfel, pentru a facilita procesul de imunizare urmează a fi organizată vaccinarea la locul de muncă  de către o echipă mobilă de medici.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...