Socialiștii în frunte cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi i-au comemorat pe cei căzuți în conflictul armat pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova

Astăzi, în Ziua comemorării celor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, deputați ai Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, consilieri municipali, activiști ai PSRM și „Garda Tânără”, în frunte cu liderul PSRM, Igor Dodon și speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi, au depus flori pe podul de pe Nistru.

Socialiștii au adus un omagiu victimelor și au subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce țin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova.

„Tradițional, în fiecare an venim aici, la râul Nistru, pentru a-i comemora pe cei căzuți în acea perioadă cumplită. Nistrul trebui să devină râul care să ne unească țara într-un singur întreg și să nu o împartă. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru, inclusiv politicienii care se consideră măreți. Trebuie să ne așezăm la masa negocierilor, trebuie să ne cerem scuze reciproce și să unim țara, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete niciodată”, a spus Zinaida Greceanîi.

Igor Dodon și-a exprimat convingerea că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri.

„Suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a spus liderul PSRM.

Totodată, el a amintit că în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte.

„În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, a conchis Igor Dodon.

Fracțiunea parlamentară PSRM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...