Situația creată la Teatrul „A. P. Cehov”, în atenția Comisiei parlamentare de profil

Chișinău, 14 iulie 2020 – Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media a examinat, în ședința de astăzi, situația creată la Instituția Publică Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, drept sesizare la petiția adresată de un grup de angajați ai teatrului.

Pe lângă membrii Comisiei, la ședință au participat reprezentanți ai Ministerului, Culturii, Educației și Cercetării – fondatorul Teatrului ”A.P. Cehov”, directorul general al instituției, artist al poporului, Constantin Haret, precum și semnatarii petiției – actori și regizori ai teatrului, care au fost prezenți on-line.

Audiind informațiile prezentate, deputații au decis crearea unei comisii speciale din care să facă parte reprezentanți ai autorităților publice relevante, inclusiv ai comisiei parlamentare de profil. În termen de o lună, comisia creată va verifica informațiile invocate în petiție, va efectua o analiză detaliată și obiectivă a situației create în instituție și va identifica soluții de remediere a acesteia.   

A fost subliniată importanța comunicării eficiente dintre conducătorul instituției și trupă pentru buna funcționare a Teatrului ”A.P. Cehov” – instituție teatrală legendară, îndrăgită de publicul din Republica Moldova și de peste hotarele țării.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...