Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a desfășurat consultări publice la subiectul modificării legislației electorale

Chișinău, 14 iulie 2020 – Reprezentanți ai societății civile, mediului academic, mass-media, Comisiei Electorale Centrale și altor instituții au participat, marți, la consultările publice organizate de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, pe marginea proiectului de lege pentru modificarea Codului electoral, Codului contravențional, Codului serviciilor media audiovizuale.

Proiectul de modificare a Codului electoral, Codului contravențional, Codului serviciilor media audiovizuale a fost votat în prima lectură pe 9 iulie. Acesta reglementează mai multe aspecte, printre care sancțiuni pentru utilizarea  în agitația electorală a discursului bazat pe ură sau instigator la discriminare, pentru implicarea cultelor religioase în campania electorală și pentru încălcarea legislației electorale de către grupurile de inițiativă, concurenții electorali, funcționarii electorali, instituțiile media, precum și  anumite aspecte ale activității secțiilor de vot peste hotare, durata zilei de votare, etc.  

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, a subliniat că propunerile înaintate în cadrul consultărilor publice de astăzi urmează a fi analizate și inserate în sinteza unică a amendamentelor, dezbătute pe platforma comisiei și publicate, conform Regulamentului Parlamentului. Acestea vor fi luate în calcul înainte de  adoptarea proiectului în cea de-a doua lectură.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...