Și în acest an, participanții la tabăra ”DOR” și-au dat întâlnire la Parlament

Chișinău, 12 august 2021 – Parlamentul a găzduit, astăzi, întâlnirea participanților la Programul guvernamental ”Diasporă. Origini. Reveniri” (”DOR”) cu deputatul Radu Marian.

Parlamentarul le-a povestit despre procesul de devenire a unui politician, despre specificul activității de deputat și calitățile pe care trebuie să le dețină – integritatea, profesionalismul, receptivitatea.  

Întrebat de tineri de ce a decis să devină deputat, Radu Marian a menționat că implicarea sa în politică a avut ca motiv dorința de a schimba lucrurile în țara noastră în bine. Unul din obiectivele în activitatea sa parlamentară este de a contribui la crearea oportunităților pentru tineri de a se realiza în viață și în carieră, în special pentru tinerii din familii vulnerabile.

În contextul celei de-a 30-a aniversări a independenței Republicii Moldova pe care o vom marca pe 27 august, Radu Marian a împărtășit tinerilor semnificația simbolurilor statului, a vorbit despre Declarația de independență a țării.  

În încheierea sesiunii de discuții, tinerii au vizionat un filmuleț cu Turul ghidat al Parlamentului, au urmărit alte materiale videografice despre activitatea și istoria instituției legislative.

Tabăra ”DOR” se află la cea de-a 9-a ediție. În acest an, programul are loc în perioada 8-17 august 2021. Principalul organizator al evenimentului este Biroul relații cu diaspora al Cancelariei de Stat. Programul are scopul de a oferi șansa copiilor și tinerilor din diasporă de a-și vizita țara de origine, de a cunoaște valorile și tradițiile naționale, de a lega prietenii, fiind un loc de întâlnire a diferitelor culturi, datorită mediului divers din care revin.

Parlamentul Republicii Moldova este partenerul Programului guvernamental ”Diasporă. Origini. Reveniri” începând cu anul 2018. Al doilea an consecutiv, întâlnirea se desfășoară în regim online.

12.08.2021 Întâlnirea deputatului Radu Marian cu participanții la Programul ”DOR”

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More