Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la UIP, Victor Bologan, a participat la Briefingul pentru deputați

Chișinău, 31 martie 2021 – Deputatul Victor Bologan, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară (UIP), a participat la Briefingul pentru deputați ”Crearea unui mecanism de restructurare a datoriilor suverane. O promisiune încălcată?”.

În calitate de speakeri, la eveniment au participat María del Carmen Squeff, Reprezentant permanent al Argentinei la Organizația Națiunilor Unite, Stephanie Blankenburg, șefa Filialei de finanțare a Datoriei și Dezvoltării, Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), Iolanda Fresnillo, Ofițer superior pentru politici și advocacy, Rețeaua europeană privind Datoria și Dezvoltarea (Eurodad).

Subiectul Briefingului a vizat determinarea accentelor în politică și a aspectelor tehnice care împiedică progresul în acest sens.

La fel, au fost vociferate întrebările ce țin de carențele Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind mecanismul de gestionare și restructurare a datoriilor suverane, fiind subliniat costul enorm al pandemiei Covid-19 care a dus la niveluri semnificativ mai ridicate ale datoriilor, cel puțin cinci țări neîndeplinind obligațiile și multe altele care au nevoie de un suport în reducerea imediată a datoriilor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...