PRO MOLDOVA nu susține instituirea stării de urgență în lipsa unui plan clar de măsuri și compensații

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA înțelege necesitatea stringentă de introducere a stării de urgență în sănătate publică pentru a reduce intensitatea răspândirii pandemiei de COVID-19 în țara noastră, dar consideră că aceasta trebuie să fie însoțită de un plan clar de acțiuni și măsuri ce vor fi implementate.

„Este o mare nebuloasă în jurul acestei stări de urgență, care nu anunță ce anume se va întâmpla din 1 aprilie. Nu am primit răspunsuri la întrebările ce fac părinții cu copii de vârstă preșcolară dacă grădinițele vor fi închise și pentru cât timp; ce fac elevii și studenții cu examenele de absolvire; în ce condiții își vor desfășura agenții economici din piețe, magazine, HoReCa, frizerii, stomatologii, și nu numai, în continuare activitatea; dacă și ce compensații vor fi asigurate angajaților care vor fi nevoiți să stea acasă sau celor care își vor pierde locul de muncă; în ce condiții se vor desfășura sărbătorile pascale; care va fi regimul de călătorie etc.”, a declarat deputatul PRO MOLDOVA Vladimir Cebotari.

„Considerăm că este pripit să votăm în susținerea instituirii stării de urgență. Îndemnul nostru este să așteptăm o zi sau două, să fie pus bine la punct un plan care să ofere răspunsuri și claritate, dar nu să ne bage într-o ceață a incertitudinii și mai mare”, a declarat Vladimir Cebotari.

Oamenii se tem să moară de foame mai tare decât de COVID. Iată de ce este vital un plan de măsuri bine gândite, cu restricții echilibrate, cu măsuri compensatorii.

Grupul Parlamentar ”PRO MOLDOVA”

31.03.2021 Briefing de presă al deputaților Grupului parlamentar Pro Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...