Șefii Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal vor fi numiți și eliberați de către Guvern

Chișinău, 23 septembrie 2021 – Directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal (SV) vor fi numiți de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor, prin conferirea statutului de demnitate publică. Până în prezent, directorii SFS și SV se numeau în funcție de către ministrul Finanțelor. 

PROIECTUL de lege pentru modificarea Codului fiscal, Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, Legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și a Legii cu privire la Serviciul Vamal a fost votat, astăzi, în cea de-a doua lectură, finală.

Potrivit autorilor – un grup de deputați ai Fracțiunii ”PAS”, prin modificările propuse se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal.

”Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, subliniază deputații.

Legea intră în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.

23.09.2021 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More