Șefii Grupurilor parlamentare de prietenie moldo-letonă, Ana Calinici și Normunds Žunna, și-au sincronizat agendele

Chișinău, 18 februarie 2022 – Deputata Ana Calinici, președinta Grupului de prietenie cu Republica Letonia, a discutat, astăzi, în regim online, cu omologul său leton – președintele Grupului pentru promovarea cooperării cu Parlamentul Republicii Moldova din cadrul Saeima Republicii Letonia, Normunds Žunna.

Parlamentarii au vorbit despre evoluția raporturilor de cooperare între legislativele celor două țări și despre perspectivele de dezvoltare a acestora, în particular, pe platforma grupurilor de prietenie.

A fost dată o apreciere înaltă a parteneriatului moldo-leton în multiple domenii: politic, educațional, cultural și umanitar, între administrațiile publice locale, etc.    

Printre direcțiile în care există interesul reciproc pentru o colaborare mai amplă au fost menționate sprijin pentru diasporă și perfecționarea cadrului legislativ relevant, schimbul de bune practici în aplicarea sistemului de vot electronic, valorificarea potențialului cooperării comercial-economice. 

Normunds Žunna, în dubla calitate – cea de președinte al Grupului pentru promovarea cooperării cu Parlamentul Republicii Moldova și cea de membru al Comisiei probleme sociale și de ocupare a forței de muncă din cadrul Saeima Republicii Letonia, a dat asigurări că va acorda atenție sporită în activitatea sa subiectelor discutate. 

Ana Calinici și-a exprimat toată deschiderea și determinarea să contribuie la continuarea interacțiunii bune dintre Parlamentele și țările noastre, precum și la îmbunătățirea acestora.  

Oficialii au convenit asupra organizării unei ședințe comune a Grupului de prietenie cu Republica Letonia din cadrul Parlamentului Moldovei și Grupului pentru promovarea cooperării cu Parlamentul Republicii Moldova din cadrul Saeima Republicii Letonia.

De remarcat că, la 1 septembrie anul curent, se vor împlini 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Letonia. 

7 (3)

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...