De ziua când se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Moldova și Statele Unite ale Americii, Igor Grosu s-a întâlnit cu noul Ambasador al SUA la Chișinău

Chișinău, 18 februarie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Șeful Legislativului l-a felicitat pe diplomatul american cu ocazia numirii sale în funcție și i-a urat succes în activitatea diplomatică.

Igor Grosu a remarcat că anume astăzi, 18 februarie, se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii. În acest sens, Președintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat de SUA de-a lungul timpului.

”În această perioadă, Statele Unite ale Americii ne-au oferit suport în diverse domenii, printre care infrastructură, business, agricultură, IT, combaterea corupției, reformarea justiției. Acest lucru ne ajută inclusiv să consolidăm instituțiile statului”, a menționat Președintele Parlamentului.

De asemenea, Speakerul Igor Grosu a menționat că își dorește consolidarea și fortificarea cooperării interparlamentare.

În cadrul întrevederii, oficialii au mai discutat despre prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a, printre care figurează combaterea corupției, reforma justiției, asigurarea securității energetice.

„Prioritatea zero este reforma justiției și lupta cu corupția, un domeniu în care Statele Unite ne-a ajutat enorm cu expertiză și vom avea nevoie în continuare în implementarea pre-vettingului. Chiar azi dimineață am semnat acest proiect de lege și va merge spre promulgare la Președinție. O altă prioritate pentru noua guvernare este asigurarea energetică, iar aici ne dorim să diversificăm resursele prin realizarea unor proiecte importante de eficiență energetică, de surse regenerabile”, a punctat Igor Grosu.

Ambasadorul Kent D. Logsdon a menționat, în acest sens, că SUA sunt, în continuare, dispuse să ofere suport și consultanță în implementarea agendei de reforme.  

18.02.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Kent D. Logsdon, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...