Șefii de la Serviciul Vamal și de la Serviciul Fiscal de Stat ar putea fi numiți și eliberați din funcție de către Guvern

Chișinău, 8 septembrie 2021 – Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul pentru un proiect de lege, care prevede modificarea procedurii de numire și de eliberare din funcție a conducătorului Serviciului Vamal și a Serviciului Fiscal de Stat.

Inițiativa legislativă prevede transformarea funcției de șef al acestor două instituții din funcționar public în funcție de demnitate publică. Așadar, propunerea de numire și eliberare din funcție a Serviciului Fiscal de Stat și al Serviciului Vamal va fi realizată de Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

Autorii proiectului susțin că, prin modificările propuse, se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal, pentru care este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul. 

Documentul urmează să fie dezbătut, în prima lectură, în plenul Parlamentului.

08.09.2021 Ședința Comisiei juridice, numiri și imunități

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...