Săptămâna deschiderii parlamentare, marcată online de către Legislativ

15 septembrie 2020 – Parlamentul Republicii Moldova desfășoară, în săptămâna curentă, o serie de activități, prilejuite de Ziua Internațională a Democrației, marcată anual la 15 septembrie.

Programul a început cu forumuri regionale pentru tineri, organizate de Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din municipiile Comrat, Orhei, Edineț și orașul Leova. Totodată, urmăritorii paginilor de pe rețelele de socializare ale instituției au fost îndemnați să seteze o ramă la poza de profil, cu mesajul ”Un Parlament – O Țară!”.

14.09.2020 Ziua internațională a democrației, marcată de Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului
14.09.2020 Ziua internațională a democrației, marcată de Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului
14.09.2020 Ziua internațională a democrației, marcată de Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului

De Ziua Internațională a Democrației, clădirea Parlamentului poate fi vizitată online, în cadrul tururilor virtuale. De asemenea, către această zi instituția legislativă a tradus și oferit vizitatorilor online Declarația Universală privind Democrația, adoptată de Uniunea Interparlamentară (UIP) în 1997, textul căreia este disponibil doar în limbile engleză și franceză.

Programul include mesaje din partea conducerii Parlamentului și a deputaților, filmulețe și prezentări video informative despre procesul legislativ, istoria parlamentarismului, structura Comisiilor parlamentare permanente și a subdiviziunilor instituției, precum și modalitatea de depunere a petițiilor și de comunicare cu deputații. Pentru cei ingenioși sunt lansate quizz-uri despre Parlament.

În mesajul adresat de Ziua Internațională a Democrației, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a menționat că nu există un model unic al democrației. ”Modelul nostru este să facem auzită vocea fiecăruia, pentru că vocea cetățeanului este vocea democrației. În numele Parlamentului, asigur că vom depune și în continuare toate eforturile pentru a crește gradul de participare a cetățenilor la actul decizional și vom manifesta toată deschiderea, înțelegerea și responsabilitatea”, a declarat speakerul.

Ziua internațională a democrației este sărbătorită anual la 15 septembrie și reprezintă o bună oportunitate pentru înțelegerea rolului democrației în lume. Pentru al șaselea an consecutiv, Parlamentul desfășoară, în această perioadă, acțiuni care se încadrează în eforturile instituției de transparentizare a activității și promovare a accesibilității.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More