Republica Moldova va primi asistență financiară de la FMI prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate

Chișinău, 5 iunie 2024 – Fondul Monetar Internațional va acorda Republicii Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui PROIECT de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI.

Este vorba de suma de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Împrumutul va fi acordat țării noastre pentru o perioadă de 20 de ani. Pentru recepționarea respectivei asistențe financiare, Republica Moldova urmează să implementeze 12 măsuri de reformă în scopul diminuării efectelor produse de schimbările climatice.

Programul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate va sprijini eforturile Republicii Moldova de a spori rezistența la șocurile climatice, de a implementa reforme în sectorul energetic și de a asigura mobilizarea unei finanțări durabile.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...