Republica Moldova va coopera cu statele europene pentru a combate criminalitatea legată de înmatricularea vehiculelor și obținerea frauduloasă a permiselor de conducere

Chișinău, 22 ianuarie 2020 – Republica Moldova va coopera cu statele europene pentru a combate criminalitatea legată de înmatricularea vehiculelor și obținerea frauduloasă a permiselor de conducere. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind aderarea țării noastre la Tratatul referitor la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS).

Obiectivele de bază ale Tratatului sunt: acordarea de sprijin în prevenirea, investigarea și urmărirea actelor ilegale împotriva reglementărilor din fiecare stat în parte în domeniul permiselor de conducere, a înmatriculării vehiculelor, a altor fraude cu privire la vehicule.

Sistemul EUCARIS facilitează schimbul rapid de informații între țările europene, este un sistem performant de evidență, compatibil cu exigențele impuse la nivelul UE în domeniul înmatriculării vehiculelor și evidenței permiselor de conducere.

Tratatul a fost adoptat pentru a conjuga forțele în lupta împotriva criminalității internaționale legate de înmatricularea vehiculelor și obținerea frauduloasă a permiselor de conducere prin intermediul schimbului de informații. Tratatul EUCARIS a intrat în vigoare în 2009, fiind deschis tuturor statelor care îndeplinesc condițiile stabilite pentru aderare. În prezent, Tratatul este valabil pentru 34 de state participante.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...