Republica Moldova va beneficia de asistență financiară pentru modernizarea infrastructurii feroviare

Chișinău, 6 iunie 2023 – Republica Moldova va beneficia de asistență financiară pentru modernizarea infrastructurii feroviare. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea unor negocieri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru încheierea unor acorduri în acest sens.

Astfel, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un grant de aproape 20 de milioane de euro, oferit de Comisia Europeană. Banii vor fi utilizați pentru reabilitarea coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău. Drept rezultat, va crește volumul de mărfuri transportate pe calea ferată, pentru că vor fi eliminate restricțiile de masă pe acest sector și va fi majorată viteza de circulație.

De menționat că, în anul 2014, a mai fost semnat un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care prevedea alocarea a 52,5 milioane de euro pentru achiziția locomotivelor și pentru restructurarea unui alt tronson de cale ferată.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...