Republica Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare

Chișinău, 7 iulie 2022 – În domeniul transportului feroviar din țara noastră ar putea fi aplicate standarde internaționale (CIV – pentru transportul de călători și CIM – privind transportarea mărfurilor), după aderarea Republicii Moldova la Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF). Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, în prima lectură, cu votul a 62 de deputați.

Obiectivul primordial al acestei Convenții este de a dezvolta și de a consolida colaborarea în domeniul transportului feroviar prin asigurarea respectării standardelor internaționale. Aderarea Republicii Moldova la această convenție va avea drept rezultat sporirea capacității de concurență pe traseele în tranzit de mărfuri. Autoritățile estimează că, în țara noastră, volumul de mărfuri în tranzit s-ar putea majora anual cu 30 la sută, ceea ce reprezintă circa 606,3 mii de tone.

OTIF a fost înființată în 1985. În prezent, aceasta are 50 de state membre din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

07.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...