Măsuri legislative pentru eficientizarea activității Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, votate în prima lectură de Parlament

Chișinău, 07 iulie 2022 – Deputații au votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, un PROIECT de lege, care are scopul de a eficientiza activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI).

Una dintre modificările propuse se referă la posibilitatea de a vinde anticipat mijloacele de transport sechestrate, în lipsa unei condamnări definitive a persoanei sau a unei decizii de confiscare. Autorii proiectului menționează că, în cazul mijloacelor de transport, valoarea acestora se diminuează în timp și, drept rezultat, sunt prejudiciate interesele statului.

De asemenea, proiectul de lege oferă posibilitatea de a emite ordinul de înghețare a bunurilor infracționale pe un termen de până la 30 de zile lucrătoare, pentru ca persoanele vizate să nu reușească să le transfere pe numele altor persoane sau să le înstrăineze, până la aplicarea sechestrului.

Proiectul a fost susținut cu votul a 56 de deputați.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...